foto: Jaime Quant

Onlangs werd ik door Cristian van der stoep van Rubii GG uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste Omega Cup meeting. Rubii GG is een organisatie die het fenomeen ‘Social gaming’ heeft ontwikkeld. Het inzetten van gaming als instrument om een sociale omgeving te creëren waarin iedereen welkom is. Hierin staat inclusiviteit, duurzaam samenwerken en interactie centraal.

Omdat ik niet zo thuis ben in het gamen, vroeg ik hem naar het doel van deze bijeenkomsten. Waar het om gaat, het bij elkaar brengen van bedrijven(ambassadeurs) met gamers om te netwerken en te onderzoeken wat de één voor de ander zou kunnen betekenen. Mocht je het nou, net als ik niet helemaal begrijpen kun je hier een interview bekijken met één van de ambassadeurs. Ik werd blij verrast tijdens een gesprek met één van de gamers die een soort agressie conversie gadget had ontwikkeld. Hij gaf een presentatie waarbij hij demonstreerde hoe de knop werkt. Tijdens gamen zijn vaak frustraties en die worden vaak geuit op een manier die voor het groepsgevoel niet erg wenselijk is, Toxic gedrag genoemd in game kringen. Om de agressie om te zetten in een positieve boodschap, ontwikkelde hij een kussen waarin een knop is verwerkt die steeds als je er op slaat een positieve boodschap stuurt naar je teamleden. Dit voorkomt irritaties, ruzies en ongemotiveerde medespelers. Wat nou als we een dergelijk systeem konden implementeren op de werkvloer, zou dat niet ten goede komen aan de sfeer op kantoor?

De ambassadeurs kunnen zich presenteren doormiddel van een korte pitch. Gamers kunnen dat ook doen en zodoende kun je elkaar een beetje leren kennen. Wil je iemand beter leren kennen, dan kun je met deze persoon een team vormen. Ieder team bevat een gamer en een ambassadeur. Deze teams gaan wekelijks tegen elkaar strijden en zo komt er uiteindelijk een winnaar van de Omega cup. Het gamen wordt als tool gebruikt om het uiteindelijke doel, het in contact brengen van werkgevers en gamers in een ongedwongen sfeer te verwezenlijken.

Wil jij  weten waar en wanneer de bijeenkomsten zijn of je aanmelden om deel te nemen aan de omega cup, kun je hier alle informatie vinden.