Foto: redactie

Dordrecht. Noble zong het nummer ‘Back To Black’ van Amy Winehouse bij The Blind Auditions van The Voice Senior van RTL/Talpa. De volledige jury gaf Noble een staande ovatie.

Angela Groothuizen en het duo Gerard Joling en Gordon draaiden hun stoel al nadat Noble haar eerste zin zong, even later volgden ook Borsato en Ilse de Lange. “Hier wordt de volgende dag over gesproken” (Marco Borsato), “wat een stem” (Groothuizen) en “superstoer wijf” (De Lange) was het jubelende commentaar van de juryleden.

Video: The Voice of Holland

Marianne Nobel in radioshow Via Cultura. Foto: Kees Dijksman.

De Dordtse zangeres, die in het dagelijks leven Marianne Nobel heet, wordt achter de microfoon graag aangeduid met ‘Noble’. “Dat is voor m’n internationale doorbraak”, zegt ze spottend.

Deze week is nog een ronde blind auditions, de week daarop zijn de knock-outs, daar is Noble weer in de spotlights te zien. “Het moet voor die oudjes allemaal niet te lang duren natuurlijk.”

The Voice Senior kende qua kijkcijfers een goede start. Het programma trok 1.569.000 kijkers en was na het NOS Journaal het best bekeken tv-programma van de vrijdagavond.

Video:RTL Boulevard

Het was vrijdagavond 14 september 2018 een spannende avond voor de zangeres. In de eerder deze zomer opgenomen finale eindigde ze bij de beste vier. Vervolgens schakelde de zender over naar de studio van Huys, waar de op stemmen van het publiek gebaseerde einduitslag live bekend werd gemaakt. Aan tafel bij Twan Huys werd met spanning gewacht op de uitslag.

In de grote finale zijn professioneel muzikant Jimmy Bellmartin en Noble de favorieten.

Video: The Voice of Holland, The Final. Noble zingt het nummer ‘I’m Sorry’ van Brenda Lee.

Noble, is vrijdagavond geen winnaar geworden van The Voice Senior. De 69-jarige Jimi geroemd om zijn stem, warm met een rauw randje, is Voice Senior winnaar.

Noble zal op 1 oktober 2018 met de andere finalisten een concert geven in het Circustheater in Scheveningen.