Soms denk ik: er is ergens op een vergeten zolderkamertje in het stadskantoor een overtollige ambtenaar met een potje onder uitputting die men maar de ruimte geeft om zijn ongevaarlijke passie voor stadsbebording onbelemmerd uit te leven. Liever dit dan dat hij onberekenbare strapatsen die de burger echt schade berokkenen gaat uithalen.
Hoe is anders te verklaren dat her en der volstrekt nutteloze borden opduiken, mooi email, keurig in de lak, echt een aanwinst voor het woud van borden dat de stad gaandeweg overwoekert en met veelkleurige magie omtovert tot een onbegaanbaar labyrinth.

Op de Jorisbrug is onlangs een gevarendriehoek verrezen met daaronder het opschrift: Plaats fietsen in de Rekken, met een pijl er bij die vooruit wijst. En inderdaad een eind verderop staat weer een knalgeel bord met een pijl richting Museumstraat. Zou men de paar armetierige metalen beugels voor het museum bedoelen? Die staan trouwens al vol met fietsen van vermoedelijk museummedewerkers. Toch aardig dat men op de Jorisbrug ons al wijst naar de stip op de horizon. Anticipatief, zullen we maar zeggen.