Bron: Drechtstadsboer

DORDRECHT. Proeftuin Amstelwijck i.o. Is een grensverleggend doorbraakproject in de traditionele wereld van projectontwikkeling en ruimtelijke ordening. Een burgerinitiatief, dat zich hard maakt om zonder omwegen voedsel een herkenbaar gezicht te geven, de boer zijn maatschappelijke betekenis te laten herwinnen, de klant zijn vertrouwen in de boer te laten hervinden. Gewoon door in een woonwijk neer te strijken, zichtbaar landbouw te bedrijven en de oogst in een korteketen te vermarkten. De opbrengst is meer dan geld alleen. Het leidt ook tot werk, welvaart, welzijn en gezondheid. Het idee dateert van eind 2016; een suggestie door Stadsontwikkeling Dordrecht.

Je krijgt het landschap dat je eet. Pas als wij ons hier bewust van zijn, kunnen we de omslag maken naar een circulaire vorm van landbouw bedrijven met een duurzame impact op economie, bodem, mens en dier. Proeftuin Amstelwijck i.o. vertelt het lokale verhaal en inspireert de Dordtenaren om stil te staan bij hun menu. Want de tijd van gedachteloos eten, is voorbij.

Op 26 oktober is Proeftuin NL in Dordrecht te gast bij St de Stad en het stadslab Water. Meer hierover is te vinden in de agenda van het platform http://www.platformduurzaamdordrecht….  Video: Platform Duurzaam Dordrecht

Video: Voedselfamilies-Zuid Holland, Documentaire Proeftuinen