Er is op de Prins Hendrikbrug nauwelijks plek voor een voetganger, laat staan voor iemand met een kinderwagen of in gezelschap van een viervoeter. Diverse bewoners zijn erover verbaasd of maken zich boos.

DORDRECHT. Het voetpad bij de pas geasfalteerde Prins Hendrikbrug, vanaf de Merwedestraat, is in de nieuwe situatie erg smal: zo’n 30 centimeter.

Corina Huisman laat op Facebook in een video-opname zien dat ze met een kinderwagen op 1 wiel over het voetpad wandelt. Op de brug zelf wordt het voetpad wat breder en past ze er net op met de wagen. Voorheen was er een reling tussen het voetpad en het fietspad, die is nu weggehaald.

FACEBOOK Corina Huisman woedend.

DELEN WORD ZEER GEWAARDEERD!!!

Prins hendrikbrug!!!
Gemeente Dordrecht
UPDATE…UPDATE…UPDATE

Uit de reacties op het filmpje blijkt dat veel mensen zich onveilig voelen door het smalle voetpad. Ook omdat er een bocht in de weg zit, waardoor je minder ziet. Happy Patty schrijft: “Hartstikke gevaarlijk.. totaal geen overzicht als je de hoek om wilt gaan !!! Gaan ongelukken van komen .. afgeraffeld werk. Bedankt gemeente DORDRECHT 👎 👎 . Met kinderen over de brug wandelen wordt gevaarlijk meldt Ingrid de Leeuw van Weenen: “Ik loop regelmatig met een buggy, met daarnaast lopende kinderen van onder de 4 jaar. Ik voelde mij niet prettig. Ik voel me erg verantwoordelijk voor de veiligheid van mijn gastkindjes. Deze situatie is verre van prettig. Ook omdat er een onoverzichtelijke bocht in zit en ik de fietsers niet zie aankomen en andersom zien de fietser niet dat ik met een buggy en lopende kinderen de brug over wil.” Cynthia Makkelie-Phielix reageert oplossend: “Je zou bijna een blik zwarte verf kopen en laat in de avond het voetpad breder maken.”

Communicatiemedewerker gemeente Lineke Schouwstra vertelt: “De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van de gemeente, naar aanleiding van vragen van bewoners van de Staart. Het beperkte strookje van het voetpad is volgens de normen voor waar geen verhoging plaatsvindt (het fietspad ten opzichte van het voetpad). Vanwege het smalle voetpad is de reling weggehaald, anders kan bijvoorbeeld de rolstoel er niet langs.” Schouwstra laat weten dat de bestaande situatie, met tweerichtingspaden aan weerskanten, is gelegaliseerd. De fietspaden zijn daarom breder, zodat de fietsers elkaar kunnen passeren.

De gemeente heeft eind augustus 2017 laten weten dat het smalle voetgangerspad in de bocht van de Maasstraat wordt breder wordt. De gemeente geeft toe dat het nieuwe dubbelzijdige fietspad breder was aangelegd dan nodig. De situatie wordt hersteld.

Vanwege werkzaamheden aan het fietspad aan de overzijde wordt de smalle strook eind oktober/begin november verbreed.