Foto's: Flea Boonstra. Tekst: Rooske de Goede.

We gaan nog even verder over oud stroomstation KV50, het gebouw achter Villa Augustus, misschien heb je het weleens gezien. Dit gebouw heeft al lang een onduidelijke bestemming en is een lastig parket voor gemeente Dordrecht.

In de eerste aflevering sprak de jonge journalist Kim van Via Cultura verschillende partijen met verschillende meningen over de eindbestemming van het KV50 gebouw. Het werd ons nog steeds niet helemaal duidelijk. Er werd vooral veel informatie gegeven. En als we met een kritische blik kijken: niet helemaal rekening gehouden met omwonenden. 

Afgelopen woensdag 3 maart, sprak de gemeente over het plan voor het gebouw in de gemeente vergadering. Hier kwam inderdaad naar boven dat omwonenden zich niet gehoord voelen, zij stuurden een brief naar de gemeente, misschien zelfs wel te noemen een klaagbrief.

In de tweede aflevering van PIT! neemt Rooske jullie mee en legt jullie alles uit, ben jij benieuwd naar wat er gaat gebeuren met het gebouw? En wat vinden Dordtenaren er eigenlijk zelf van? Je ziet het in deze aflevering!