DORDRECHT/RIDDERKERK. Harpe Davids uit Ridderkerk en Phil Young (het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest) zijn zaterdag 28 januari met de felbegeerde prijzen naar huis gegaan. Het Hafabra Jeugdfestival vond plaats in het Energiehuis in Dordrecht en werd voor de 7e keer georganiseerd door ToBe.

Voor de tien deelnemende orkesten (ongeveer 200 deelnemende muzikanten), dirigenten, publiek en jury was het een spannende, gevarieerde en mooie dag. Ieder orkest had zich goed voorbereid en omdat er ook een prijs te winnen was voor de meest verrassende act werd ook het theatrale deel van het optreden niet vergeten. Het publiek werd getrakteerd op een trombone spelende kikker, een Japanse slagwerkgroep, de opstandige percussionist en een flashmob op de muziek van Ravel’s Bolero.

Aan het einde van de dag reikte de professionele jury, bestaande uit Rob Balfoort en Yolanda Davids, twee prijzenbekers uit; één voor de meest muzikale voor Phil Young en één voor de meest verrassende uitvoering en die ging naar Harpe Davids. De jury was zeer te spreken over het hoge niveau van alle orkesten.