DORDRECHT. Deze expositie is ontstaan uit een bijzonder samenwerkingsproject van Zij aan Zij Ateliers te Amsterdam en Stichting Via Lumina in Dordrecht.

Begin dit jaar hebben de begeleiders van Zij aan Zij Ateliers elf kunstwerken bij Via Lumina uitgekozen en meegenomen naar Amsterdam. Het werk varieert van tekeningen, schilderijen, keramische objecten, een foto en een beschilderd houten plankje.
De kunstenaars van Zij aan Zij zijn aan de slag gegaan en hebben eigen werk gemaakt naar aanleiding van de kunstwerken uit Dordrecht. Het was verrassend om te zien hoeveel creativiteit dit proces heeft vrijgemaakt. Het kijken naar werk van anderen daagde de kunstenaars uit om artistiek nieuwe mogelijkheden en nieuwe thema’s te verkennen.

Na een periode van hard werken nodigen wij u uit om het resultaat van deze artistieke dialogen te bekijken.
Deze bijzondere duo kunstwerken kunt u kopen door te bieden tijdens de veiling op 19 november 2016 in het Dordrechts Museum.

De kunstenaars van galerie Via Lumina: Arie de Wildt, Ria Timmermans, Wim Rutte, Sander van den Assem, Martin Groen, Nicolien Brandenburg, Frans van den Berg.
De kunstenaars van Zij aan Zij Ateliers: Jermaine Robles de Medina, Jacqueline Colin, Ruben Gronthoud, Cherry Jukhoo, Casper Slabbers, Claudia Riksten, Fred van den Berge, Jesse Visser, Lionel Plak, Sharif Khaloud.

Een borrel en wat lekkere hapjes staan klaar, de vrijwilligers van Via Lumina hopen dat velen de opening en de expositie zullen bezoeken!

De expositie loopt tot en met zaterdag 12 november 2016.

Openingstijden galerie, expositie en veiling zie www.vialumina.nl
image-6458574