Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Barbara van Dam. Ze vroeg mij of ik stichting petje af kende, dat was niet het geval. Nieuwsgierig als ik ben ging ik op onderzoek uit en ontdekte dat ze al sinds 2009, 30 zondagen per jaar kinderen inspireren op locatie de Groeituinen in Dordt. Het is een weekend school waar kinderen door middel van Inspiratoren en talentontwikkelaars de kans krijgen hun talenten te ontdekken en ontplooien. Een veilige omgeving creëren waar kinderen vragen kunnen stellen over het beroep, de sport of thema van de docent, zonder angst voor veroordeling of vervelende reacties staat hoog in het vaandel. Naast de lessen op hun vaste locatie behoort het bezoeken van bedrijven, instellingen en sportverenigingen ook tot de activiteiten.

Na een leuk gesprek met Barbara besloot ik mij als gastdocent/inspirator aan te sluiten. Pro actief als ze is, vroeg ze mij zondag 4 juli mee te gaan naar de jaarafsluiting van de regio’s Drechtsteden en Rotterdam in Schiedam. De kinderen gingen in de Spacebuzz van astronaut André Kuipers door middel van een VR bril de ruimte in.

Bron: instagram.com/spacebuzz_official

Het was een geweldige ervaring voor de kinderen om zo een virtuele ruimtereis te maken. Er was een theorieles aan vooraf gegaan waardoor de kinderen goed voorbereid de ruimte in gingen.

Na het eten van een frietje, kregen ze een diploma of certificaat uitgereikt ter afsluiting van het schooljaar.

De doelgroep van petje af, zijn kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Wat mij vooral opviel is de diversiteit in de groep en de goede sfeer onderling. Mooi om te zien dat in onze stad deze instellingen de ruimte krijgen om kinderen voor te bereiden op de toekomst. Mocht jij nou denken dat is wat voor mijn kind, of wil je je opgeven als inspirator of talentontwikkelaar,  klik dan op onderstaande link om meer te weten te komen of je aan te melden.

Petje af Drechtsteden