DORDRECHT. Klaas Wingelaar (22) besloot eens op een andere manier van de hangende buizen af te springen. In de voorronde deed de jonge warrior het heel erg goed, hij is daar één na snelste geworden. In het ingewikkelde hindernisparcours van de halve finale maakte hij het zichzelf moeilijk en voor iedereen ook erg spannend met een knappe tijd van 3,29 minuten. Razendsnel en behendig klom, sprong en kroop Klaas naar de finale van het tv-programma Ninja Warrior.

Klaas, oud lid van het DVO freerunning team, begon op jonge leeftijd al met freerunning. Hij werd dan ook meteen enthousiast toen hij hoorde dat het programma voor het eerst naar Nederland kwam. Ninja Warrior is al jaren een succes over de grens.

Zijn deelname aan het SBS6-programma vergde de nodige voorbereiding in de sportschool. Samen met twee vrienden trainde hij drie weken voor de opnames in De Bunk’r indoor & outdoor training in Rotterdam.

Wereldwijd zijn pas tien deelnemers erin geslaagd de baan in de finale volledig af te maken.

Volgende week donderdag is te zien of Klaas het finaleparcours weet te volbrengen en zich de elfde ninja warrior ter wereld mag noemen.

http://www.sbs6.nl/programmas/ninja-warrior/videos/udmZ2iEnu8hb/linke-afsprong-bij-ninja-warrior/