Met de frisse temperaturen en regen van de laatste dagen voelt het echt herfstachtig aan. Om eerlijk te zijn kijk ik er ook wel weer naar uit; de herfst en winter vind ik fijne seizoenen. Het is nu bijna onmogelijk om het niet te doen: een herfstwandeling maken. Of je dit nu doet om calorieën te verbranden, de hond uit te laten of om te genieten van de natuur; een mooie omgeving is hierbij wel een must. Trek dus gauw je wandelschoenen aan en begin!

De Viersprong

Voor een fijne boswandeling aan de rand van Dordrecht is De Viersprong de place to be om even te keuvelen. Met genoeg bos om doorheen te slenteren en te genieten van alle gekleurde blaadjes, kun je wel uren onderweg zijn. En heb je zin gekregen in een welverdiend kopje koffie? Bij de entree vind je paviljoen De Viersprong, dus een kopje koffie of thee gaat zeker goed komen.

Het Weizigtpark

Nog een mooi stuk om te lopen: een rondje om de plas in het Weizigtpark. Niet zie je hier alleen een mooie combinatie van natuur en stad, maar kun je ook even rusten op een van de velen bankjes. Voor als er te ver gelopen is of als je even wil genieten van Stadsboerderij Weizigt en de mooie omgeving.

Natuurpad Oosthaven

In het Nationaal Park De Biesbosch vind je het Oostpad, ook zo’n mooi natuurgebied. Door de rivierstrandjes, paden en uitkijkpunten is dit gebied de perfecte plek om even flink door te stappen en bij de ongerepte natuur stil te blijven staan. Het resultaat: riet, griend, bos en rivierrand maakt het natuurpad zeker de moeite waard! ‘s Winters is het gebied soms niet toegankelijk door de hoge waterstand van de rivier.

Centrum van Dordrecht

Natuurlijk is het centrum van Dordrecht ook een mooie plek om te wandelen. Langs de oude huizen, winkelstraten en terrassen krijg je weer meteen een ander beeld van onze favoriete stad. Handige tip: ga op zondag, voordat de winkels open gaan, wandelen! Dan is de stad leeg en krijg je een nog duidelijker beeld van de monumenten, grachten, en havens.

Het Wantijpark

Een park dat snel vergeten wordt, maar zeker de moeite waard is om doorheen te lopen: Het Wantijpark. Want naast de bekende evenementen die er gehouden worden, dient het park ook prima als plek om doorheen te wandelen. In het midden is er een kinderboerderij en aan de achterkant is er zelfs een trimbaan, dus er is voor ieder wat wils! En bij het Wantijpaviljoen kun je terecht voor een lekker bakje koffie.