Marjanneke

DORDRECHT. In 1884 bereikt de Industriële Revolutie Nederland. Vele arbeiders op het platteland zoeken hun heil in de grote steden. Zo ook Joost de Kleijn. Samen met zijn vrouw Marjanneke en hun drie kinderen verhuizen ze vanuit het Brabantse Schaijk naar het verre Dordrecht, het beloofde land.

Hier wacht hen echter een hard leven waar ze moeten knokken om te overleven, en waar ze met meer dan 20 personen in één huis wonen. Lukt het Marjanneke haar gezin te beschermen tegen de roodvonkepidemie? Kan Joost de verleiding van drank weerstaan? En wat gebeurt er als ze je dochter uit huis halen?

Dapper en kordaat gaan Marjanneke en Joost dit alles te lijf. Op de momenten dat verdriet en spanning het gezin teisteren, staan familie en buren voor hen klaar. Net zoals de Rooms Katholieke kerk. Maar is die hulp op tijd zodat hun oerkracht weer terugkomt?

Reacties Proeflezers
‘Het verhaal pakt me helemaal’ ‘Wat omschrijf je het verleden mooi’ ‘Ik wil méér Marjanneke’ ‘Wat schrijf jij prachtig! Ik vind het zo beeldend, boeiend en mooi’

Overgrootouders:
Marjanneke en Joost de Kleijn zijn mijn overgrootouders. Twee jaar research heeft mij veel geleerd over waar en hoe ze geleefd hebben. Bijna al hun voetstappen heb ik kunnen terugvinden wat mij vele emotionele momenten opleverde. Met een dosis fantasie beschrijf ik hun leven in het Dordrecht van eind 19e eeuw. Het laatste hoofdstuk is geschreven, het herschrijven is gestart. Dit schrijfproces heeft een vlucht genomen na de verkoop van De Bourgondische Hoeve én met hulp van schrijfcoach Jolanda Pikkaart. Proeflezers, vormgever, drukkerij, redacteur. Allen hebben hun steentje bijgedragen aan mijn boek.
Op 13 november 2019 is het zover, dan wordt het eerste exemplaar overhandigtPiet aan Wethouder van Cultuur van Dordrecht, de heer Piet Sleeking. En dat op een wel heel speciale locatie, voor mij heilige grond.

 

Trailer: