DORDRECHT. GroenLinks, PvdA en D66 hebben dinsdagmiddag een motie opgesteld om ervoor te zorgen dat Leefwerf de Biesbosch er toch komt. Het eerste burgerinitiatief ooit, waarbij wonen en werken gecombineerd worden op varend erfgoed, kan rekenen op veel sympathie van de raad. Maar het geheel staat op de helling.

Afgesproken was dat er 6 schepen in de haven bij de Stadswerven zouden komen te liggen. Maar de Leefwerf en de provincie zeggen dat er zeker 10 schepen nodig zijn wil het geheel rendabel zijn.

Wethouder Sleeking wil echter bij de eerste afspraak van 6 schepen blijven, omdat er anders geld bij moet voor extra voorzieningen.Hij sluit 10 schepen niet uit, maar niet op korte termijn. De raad dringt er toch bij hem op aan met de ontwikkelaar in gesprek te gaan, in de hoop er toch uit te komen. De wethouder vindt dat de raad dan ook akkoord moet gaan met de extra kosten.GroenLinks, PvdA en D66 besluiten uiteindelijk de motie aan te houden tot na de vakantie, in de hoop dat er dan meer duidelijkheid is.