Foto: Noortje van der Leije

De oorlog greep hem aan, hij moest meer doen dan enkel doneren op Giro555. Dat vond hij te weinig voor deze vreselijke situatie daarom creëerde hij een laagdrempelige actie waar iedereen aan mee kan doen. Dit zijn de woorden van cliënt Patrick bij Gemiva Variant in Papendrecht.

Patrick vindt het belangrijk dat iedereen een steentje bij kan dragen voor de slachtoffers van Oekraïne. Veel cliënten bij Gemiva Variant hebben geen mogelijkheid om te doneren via Giro555. Patrick wilde meer doen dan enkel doneren dus bedacht een plan om dat uit te voeren. Hij stelde een plan op die geheel coronaproef is waaraan iedereen mee kon helpen. De stichting gaf hem al snel groen licht en zo ontstond de mogelijkheid dat iedereen statiegeldflessen kan inleveren op de Albert Schweiterstraat 115 in Papendrecht. Verder gaan meerdere cliënten in de wijk langs bewoners om flyers door de brievenbussen te stoppen en statiegeldflessen op te halen. Naast deze goede actie wordt de naam van Gemiva Variant ook steeds bekender binnen het dorp omdat de stichting zo doende meer gezien wordt.

Gemiva Variant is een stichting die cliënten helpt dichter bij de samenleving te komen. Dit doen ze door de cliënten werk en taken te geven. Naast het inzamelen van de flessen hebben ze een mooie winkel waarin allerlei zelfgemaakte producten verkocht worden. Enkele producten worden gemaakt van gerecycled materiaal. Ze maken bijvoorbeeld van blikjes hele mooie plantenpotten. Het is zeker de moeite waard om even binnen te gaan kijken. Steun Oekraïne door jullie lege flessen in te leveren bij het onderstaande adres.

Adres :

Gemiva Variant

Albert Schweitserstraat 115

3356 BG Papendrecht

 

Noortje van der Leije