Op zondagmiddag 17 december is er een extra kroegcollege in Visser’s Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht. Dan komt Jean-Marc van Tol (ook bekend van Fokke & Sukke) spreken over zijn historische roman ‘Buat’, het tweede deel van de trilogie die hij schrijft over de tijd van de gebroeders De Witt.

Eerder verscheen deel I, getiteld ‘Musch’. De serie is vergelijkbaar met de fameuze trilogie die Hilary Mantel publiceerde over het leven en de tijd van Thomas Cromwell. Voor Dordtse lezers is het bijzonder dat Dordrecht en een aantal Dordtenaren in ‘Buat’ een aanzienlijke rol spelen.

Jean-Marc van Tol, die afstudeerde in de historische letterkunde, baseert zijn romans op uitgebreid bronnenonderzoek, waardoor zijn boeken, hoewel fictie, toch een getrouw (en vaak spannend) beeld geven van de politieke verwikkelingen, het hofleven en alle bijkomende intriges in ons land in de 17e eeuw. Het college, waarvan de toegang gratis is, wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Vos & Van der Leer en begint om 15.00u. Inloop vanaf 14.30u.

Foto: Kees Klok