Het kroegcollege van donderdag 4 april in Visser’s Poffertjes, Groenmarkt 9 in Dordrecht, wordt verzorgd door Dick Snijders. Het zal gaan over zijn boek Dordrecht, Stockholm, Londen, waarin hij de bijzondere wederwaardigheden beschrijft van twee Dordtse Engelandvaarders, zijn vader Willem en zijn oom Cornelis. Ze bereikten in 1941 Engeland via het neutrale Zweden, waar zij na een avontuurlijke tocht waren beland. Dit dankzij de tussenkomst van de Nederlandse consul-generaal in Stockholm. Willem koos in Engeland voor de koopvaardij, Cornelis voor de Koninklijke Marine. Beiden overleefden de oorlog.

Dick Snijders werd geboren in Dordrecht, waar hij de Gemeentelijke Pedagogische Akademie bezocht. Daarna was hij tot zijn pensioen werkzaam in het onderwijs, aanvankelijk als onderwijzer te Spijkenisse, later als leraar aan de Technische school in Oud-Beijerland.

Het kroegcollege, het laatste van dit seizoen, begint om 20.00u en duurt maximaal een uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten. De toegang is gratis.