Foto: Ilse Schrier
Was het nou breed aangekondigd? Bereikte het het grote publiek? Daar twijfel ik aan. Wat Drechtstadsboer de afgelopen week presteerde was zonder meer groots! De Voedsel4Daagse die Robert Klaassen en Annette de Vlieger met hun team realiseerden is een meerdaags event waar Dordrecht trots op mag zijn.
Het neusje van de spreekwoordelijke zalm was bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen en te delen. Wij weten allang dat veganisme de snelst groeiende lifestyle is. Verantwoorder voor mens, dier en milieu dan een meer traditioneel voedingspatroon.
Ook ik word regelmatig met m’n neus op de feiten gedrukt. Ik eet natuurlijk lang niet alle dagen meer vlees of vis. Wij wisselen dat in ons huishouden af met veganistisch of vegetarisch eten. Daantje heeft als vaste spreuk dat de klimaatverandering begint op je bord.
Afgelopen donderdagavond presenteerde ik een Via Cultura Special in de Biesboschhal. Geheel in het teken van deze Voedsel4Daagse. Met ruim honderd mensen uit de voorhoede van verantwoorde voedselproductie, de korte keten en coöperaties van mensen die samen bewuster met hun voeding omgaan.
Dankzij Drechtstadsboer was Dordrecht volop in beeld en vormde de monumentale Biesboschhal het decor van een prachtige bijeenkomst. Wethouder Marco Stam was er te gast en ook hij toonde veel belangstelling voor alle ontwikkelingen.
Super gedaan door Robert en Annette. “Het smaakt naar meer”, zal ik maar zeggen.