Jong Jubal is opnieuw Europees Kampioen Junior Class geworden in Kerkade. De 9e DCE titel alweer voor het jeugdcorps. Foto: via Facebook Jubal

DORDRECHT. Drumcorps Jong Jubal en Jubal namen zaterdag deel aan het Europees kampioenschap voor drum- en buglecorps in het Roda JC-stadion in Kerkrade. Twintig corps uit vijf Europese landen gingen met elkaar de strijd aan om titel. In junior Class liet Jong Jubal de concurrentie op grote afstand achter zich en sleepte voor maar liefst de negende keer in twaalf jaar de Europese titel in de wacht. Jubal pakt het brons.

De winnende show ‘Sensei’ van Jong Jubal vertelt het verhaal van een Japanse leider die op zoek is naar een opvolger. Op vrijwel alle onderdelen toonde Jong Jubal zich superieur en scoorde op bijna alle onderdelen de meeste punten. Enkele honderden eigen fans waren naar Kerkrade afgereisd om de clubs te steunen. Drie weken geleden won Jong Jubal ook al het nationaal kampioenschap. Met deze dubbele titel wordt het 85-jarig jubileumjaar zeer succesvol afgesloten.

Video: Jubal – Sensei

In Premier Class was de strijd om de eerste plaats spannender dan bij de jeugd. Jubal moest het opnemen tegen de twee top-corps van de Engelse competitie. De Jubal-show ‘Never Grow Up’ is gebaseerd op muziek uit de films ‘Peter Pan’ en ‘Frozen’. Na de halve finale ’s middags, die overschaduwd werd door hevige regen, herpakte het corps zich in het avondoptreden en bracht een weergaloos optreden op de grasmat. Misschien wel één van de beste optredens van de afgelopen jaren. Bij het bekendmaken van de prijzen was er enige teleurstelling bij de leden, maar Jubal kan terugkijken op een zeer geslaagd seizoen. De hoop was net als bij de junioren gevestigd op een dubbele titel, maar een bronzen medaille in het Europese circuit is ook een prachtige prestatie.

Video: Jubal Dordrecht. Camera: Laura van Maanen