Corine de Graaf. Foto: Via Cultura

Soms hakt een verhaal er behoorlijk in. Zeker als je zelf je leven lekker op orde hebt. Dak boven je hoofd. Genoeg bestedingsruimte om eens uit eten te gaan of los te gaan tijdens Big Rivers. Hoe anders staat Corine er dan voor. Ze is gescheiden en heeft twee kinderen. Ze is dakloos en verplaatst zich van een Bed & Breakfast, naar een huis van vrienden waarop ze een paar weken past. Het is de voortdurende zorg steeds opnieuw ergens tijdelijk onderdak te vinden. “Je blijft hangen in een wereld waar je niet gezien wordt,” 
Het verhaal kruipt onder je huid. Dak- en thuisloosheid gaat niet alleen maar over de zelfkant van het leven. Over verslaafden en verstotenen. Dat weten wij bij Via cultura natuurlijk. Wij hebben eerder aandacht besteed aan de thematiek. De almaar grotere woningnood leidt tot steeds meer schrijnende situaties en tot – wat in het jargon – ‘economisch dakloosheid’ heet.  
Dordrecht is actief in het bestrijden van armoede. Dat doet ze samen met inwoners. De film is onderdeel van het project ‘Blikken zonder blozen’, een reeks van minidocumentaires en talkshows geïnitieerd door Platform tegen armoede en Stichting Via Cultura in opdracht van Gemeente Dordrecht.