DORDRECHT. (ingezonden stuk naar aanleiding van de oproep in AD / De Dordtenaar)

Er valt nogal wat te vertellen over 50 jaar Bibelot.

Ik was lid vanaf 1970 en heb goede herinneringen van het Bibelot op de bovenverdieping aan het Steegoversloot. 

DJ Ben Korzelius, nog steeds bij Bibelot actief, nu via DJ-Kollektief B and B.

Hier speelden 3 Dj’s (de echte plaatjesdraaiers) Peter Popeijus, Ben Korzelius en Theo Boon een belangrijke rol.

Later, eenmaal op de begane grond, ging het pas echt met sprongen vooruit.

Met een heuse programmering op donderdag, vrijdag, zaterdag en later een soos-middag op zondag. Ik heb na een paar jaar zitting genomen in de ‘kleinkunst-commissie’ en met veel plezier het programma mede mogen plannen.

Natuurlijk waren er de maandag-schoonmaakavonden met Piet v.d. Put.

Donderdag filmavonden.

Vrijdagavond kleinkunst (in samenwerking met Bobby Kinghe), waarbij een gevarieerd programma werd geboden met artiesten als Drs. P, Peter Blanker consort, een illusionist, boekvertelling met Willem van Hanegem.

Zaterdagavond popmuziek, met bands als Tumble Weeds (die op de avond dat ze nr. 1 stonden in de Veronica top 40 weigerde voor het afgesproken bedrag te willen spelen. Gelukkig hebben ze door tussenkomst van de manager uiteindelijk toch gespeeld met hun hit van toen: Somewhere between) en The Dyke Brothers, die later ook hun LP Apple Judy ten gehore hebben gebracht. Als Dordtenaren bleven ze na afloop nog wel eens ‘plakken’ en werd het al licht als ik weer naar huis ging.

 

Trendsetting waren we met de organisatie van het Nieuwjaarsbal, waarbij we in de nacht van oud/nieuw om 00.15 uur onze deuren openden. Volle bak tot in de kleine uurtjes.

 Gr Casper Langendoen