Meer groen in het straatbeeld, meer bomen en groen op de pleintjes. Dordrecht wil meer groen, meer kleur en biodiversiteit

Gemeente Dordrecht wil inzetten op meer groen, en vergroening van de bestaande infrastructuur. De bestaande infrastructuur zou groener moeten worden, door bijvoorbeeld geveltuinen en groene daken aan te leggen.

Leefgroen. Meer grasveldjes, meer bloembakken, bomen en plantenperken. Het aanleggen van gemeenschapstuinen, waar inwoners samen groente en fruit kunnen telen. Het aanleggen van gezellige stadstuintjes en parkjes. Het creëren van groene daken. Het aanleggen van geveltuintjes. Groentenbakken en fruitbomen in de straat, of een publieke boomgaard. In elk geval kan het mij niet gek genoeg.

Dat is meteen een stuk milieuvriendelijker en beter voor de luchtkwaliteit. Het leven wordt aangenamer en leefbaarder; de bij uitstek fleurige groene plekjes zijn een bron van inspiratie en ontspanning, om te wandelen of de hond uit te laten. Ik zie groene weelderige eilandjes met schaduw en verkoeling voor me, met meer aandacht voor biodiversiteit. Verschillende dieren, waaronder bijen, zijn daar serieus 🐝 gebaat.