Foto: Flea Boonstra

Afgelopen woensdagmiddag is de pilotaflevering van ‘Dwarslopers’ online gekomen op het YouTube kanaal van Via Cultura. In deze gloednieuwe serie nemen wij een kijkje in andermans leven. Stichting Via Cultura deelt de bijzondere verhalen op al haar (sociale) mediakanalen. Er worden o.a. podcasts, video’s en foto’s gemaakt en gepubliceerd. Ook plaatsen zij content op mediaplatform Via078.nl.

In de eerste aflevering praten wij met Sieglien Venloo over haar verleden, werk en de kinderen van het Praathuis.

Sieglien werd in 1956 in Paramaribo geboren. Ze werd voornamelijk door haar oma opgevoed. De zorgzaamheid en liefde van haar oma is heel belangrijk geweest. De oma van Sieglien is haar grote voorbeeld, omdat zij de zorg voor veel kinderen op zich nam.
De moeder van Sieglien en zijzelf zijn net als twee zussen, zelfstandigheid en onafhankelijkheid zijn voor hen beiden erg belangrijk. Het woord discriminatie neemt Sieglien niet in de mond. Ze is niet iemand van grote woorden, maar van ‘’blij zijn met wat je hebt en er het beste van maken’’.

Je merkt al snel dat Sieglien een zelfstandige en zelfverzekerde vrouw is, ze laat zich door niets of niemand tegenhouden.

Sieglien is de eerste geïnterviewde persoon van ‘Dwarslopers’, binnenkort komen er vele andere. Houdt onze website en social-media kanalen goed in de gaten voor nieuwtjes en de andere afleveringen!

Neem een kijkje op onze website: www.via078.nl Volg ons ook op: Instagram (@via078nl), Twitter (@via078nl) en Facebook (Via Cultura – Over en Uit!).

Flea Boonstra
Dordrecht, 17 juni 2021