Van ons hadden ze nog wel drie uur mogen doorgaan, maar Rheintraum speelde afgelopen zaterdag kort maar krachtig hun eerste album, live in een sfeervol en coronaproof Bibelot. Het Dordtse duo, bestaande uit Tim den Heijer op gitaar en Phil Martin op drum, percussie, bass, keyboards en samples, maakte met hun krautrock een muzikaal stevige entree in de Dordtse elektro-scene.

Jedes Abend kein Kulturnacht, wel veel sfeer

Normaal zou vanavond de Dordtse Cultuurnacht zijn geweest met in het Energiehuis verschillende bands in verschillende zalen. Helaas, vanwege de noodzakelijke aanpassingen, een uitgeklede versie dit jaar met alleen muziek in Bibelot en de Popcentrale.
In de Main Stage speelt Rheintraum op zaterdag 10 oktober hun debuut-gig in een volledig coronaproof zaal. Waar normaal een paar honderd man zijn samengepakt, staan nu rijen tafeltjes gedecoreerd met lamp, schone glazen en een presentielijst. De bijna uitverkochte zaal bevat een kleine 50 mensen, twee aan twee geformeerd, aan tafels op 1,5 meter afstand. Hoewel ongebruikelijk, is de sfeer toch intiem en kun je bijna niet om de associatie heen van een klassiek New Yorks jazzcafé.