FC Dordrecht was in Waalwijk flink op weg naar de tweede seizoenstriomf.

DORDRECHT. FC Dordrecht heeft het thuisduel met RKC Waalwijk op het nippertje verloren. Invaller Irvingly van Eijma was in de slotfase met twee late goals de gevierde RKC-man: 2-1 tijdens zijn droomdebuut.

In de matige eerste helft waren de kansen vooral voor FC Dordrecht. Keeper Etiënne Vaessen – die speelde als vervanger van de geschorste Tamati Williams – redde echter op een inzet van de doorgebroken Joris Kramer, om een minuut later een vrije trap van diezelfde middenvelder soeverein te pakken. Op de 0-1 van Daniels kort voor rust had hij ook geen antwoord.

Na rust drong RKC wat overtuigender aan, wat na een uurtje spelen resulteerde in twee enorme kansen. Eerst schoot Steef Nieuwendaal een voorzet van Moussa Sanoh over, vlak daarna kopte Kenny Anderson van dichtbij recht op doelman Tim Coremans. RKC-invaller Irvingly van Eijma kreeg een doorschietende bal ineens voor zijn voeten en schoot in de korte hoek raak: 1-1. In de extra tijd maakte hij de ommekeer zelfs compleet, door knap raak te koppen en RKC zo de drie punten te bezorgen.

FC Dordrecht blijft door de nederlaag op de 19e plaats van de Jupiler League staan. RKC Waalwijk stijgt door de overwinning naar de negende plaats.

Scores
39′ – Daniels (0-1)
83′ – Van Eijma (1-1)
90′ – Van Eijma (2-1)

JL-opstelling van FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Amevor (C), De Nooijer, Statia, Boogers, Daniels, Kramer, Thomas, Toure, Godee.