De voetbalclub Achilles ’29 heeft een straf van drie punten gekregen. Hierdoor was het niet meer mogelijk FC Dordrecht in te halen. De straf volgde na het niet halen van de financiële doelstelling van de club uit Groesbeek.

DORDRECHT. De strijd om degradatie was de afgelopen weken erg spannend tussen beiden clubs. FC Dordrecht verloor zo vaak, dat Achilles ’29 de Schapekoppen nog in kon halen.

Drie uur voor de aftrap kreeg FC Dordrecht goed nieuws: door de puntenaftrek van Achilles’29 waren de Dordtenaren verzekerd van een extra seizoen in de Jupiler League. Daardoor is de club uit Groesbeek nog voor de laatste wedstrijd van het seizoen gedegradeerd uit de eerste divisie. De hekkensluiter voldoet niet aan de financiële doelstellingen. Daarom kreeg Achilles deze week de straf van punten in mindering. Ook na beroep blijft die staan, meldt de KNVB via de officiële kanalen.

FC Den Bosch had al vier duels niet meer gewonnen, maar was vrijdagavond met 1-0 te sterk voor nummer negentien FC Dordrecht.

De wedstrijd verliep vanwege geknal en vuurwerk op de M-side onrustig. De tweede helft begon later dan gepland omdat een steward gereanimeerd moest worden.

Video: Casual TV

https://www.youtube.com/watch?v=bbhS_FeleNs

Bij een 1-0 voorsprong werd er al een aantal keer vuurwerk op het veld gegooid, ook werden er meerdere fakkels afgestoken. Mulder vond het op een gegeven moment genoeg en staakte de wedstrijd. Ballenjongen Jens, die voor het vak van de vuurwerk afstekende supporters zat, rende daarna huilend over het veld.

Romero Regales, de maker van de 1-0, ontfermde zich net na de klap over de ontredderde ballenjongen.

Tot verbijstering van de vele meegereisde Dordtenaren werd er tijdens en na het vuurwerkincident helemaal niet ingegrepen door stewards en/of politie, die in geen velden of wegen te bekennen waren. De supporters konden de verplichte pauze en daarna de normale 15 minuten rust in het supportershome ‘vieren’, waarna ze halverwege de tweede helft weer het stadion betraden alsof er niks gebeurd was. Na de wedstrijd was het buiten het stadion onrustig, onder andere politiehonden en de politie te paard moesten er aan te pas komen.

De KNVB gaat onderzoek doen naar de fans van FC Den Bosch die de thuiswedstrijd verpestten. Na een halfuur spelen ontplofte op de tribune een vuurwerkbom, vlakbij ballenjongen Jens. De wedstrijd werd stilgelegd. De steward kwam er uiteindelijk met de schrik (en een piep in zijn oren) vanaf, hij werd direct gecontroleerd door de clubarts. FC Den Bosch heeft al uitgebreid gesproken met Jens en zijn ouders, zo meldt de NOS. “Met hen is afgesproken dat Jens op een later tijdstip thuis zal worden bezocht met een attentie vanuit de club.”

De eerste helft lag ook al ruim een kwartier plat nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Toen werd de wedstrijd bij een stand van 1-0 voor FC Den Bosch gestaakt.

Twitter:

Afbeelding weergeven op Twitter

Debielen van Den Bosch gooien striker naast ballenjongen… .