DORDRECHT. Van 17 maart t/m 23 april 2017 is er in het Patriciershuis aan de Wolwevershaven 9 een speciale expositie met tassen en schoenen van Italiaanse ontwerpers. Onder de naam Bella dalla testa ai piedi (Mooi van top tot teen) vind je er alle mode-artikelen die gedragen zijn door beroemdheden zoals Lady Gaga, Madonna en Angelina Jolie.

Een satijnen fuchsia tas van Angelina Jolie, een pompoentas van Julia Roberts, een paarse kikkertas van Lady Gaga, een rode schoudertas met veren van Sophia Loren en een leren tas met papagaaienveren van Gala, de vrouw van Salvador Dalì. Deze en nog veel meer tassen van grote namen zijn binnenkort te bewonderen in Het Dordts Patriciërshuis, museum aan de Maas.

Italië is het modeland bij uitstek; de Italiaanse stijl is wereldwijd bekend. Ook beroemdheden zijn dol op Italiaanse mode. De tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi bevat tassen, schoenen en enige hoeden van beroemde Italiaanse ontwerpers, afkomstig uit de collectie van de Fondazione Sartirana Arte in Pavia.

De tentoonstelling vormt een reis door de Italiaanse modetraditie vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Na de Tweede Wereldoorlog genoten Italiaanse ontwerpers bekendheid, zoals Andrea Pfister die in Vigevano ontwierp. Zijn tassen voor beroemdheden als Raquel Welch, Nancy Reagan, Barbara Streisand, Julia Roberts, Elton John en Rudolf Nureyev kregen bekendheid in de jaren ‘80.

De tentoonstelling Bella dalla testa ai piedi is tot stand gekomen door de samenwerking met het Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi en zijn directeur Carmela Natalina Callea en het Comitato Dante Alighieri te Dordrecht en zijn voorzitter Luigi Barone.

Video: Dordrecht Marketing