SCAN QR-code voor meer informatie.

Expositie : 23 september t/m 4 oktober
Veiling : 4 oktober: 19.30 uur
Locatie : Brasserie “Den Witten Haen”

Van 23 september t/m 4 oktober is de “Komiks collectie” van de stedenband Dordrecht- Varna te zien in “Den Witten Haen” aan de Groenmarkt in Dordrecht. In 2016 organiseerde de stedenband Dordrecht-Varna een expositie van werken van striptekenaars uit Bulgarije, Servië, Tsjechië en Polen. De 50 prints van de tekeningen worden nog één keer geëxposeerd en daarna geveild voor een goed doel. Namelijk de aanschaf van douchebedden voor “Topoli”. Een tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen in Varna (Bulgarije). De werken worden op 4 oktober vanaf half acht geveild door burgemeester Kolff. De expositie is te bekijken van ma t/m wo tussen 10 tot 16 uur en op do t/m za van 10 tot 17 uur.

Een douche-bed voor de kinderen en het personeel van Topoli
Toen we in 2022 een bezoek brachten aan Topoli, een tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen dat we al vele jaren steunen, zagen we dat de kinderen liggend op de grond gedouched werden. Dat is niet goed voor de kinderen en niet goed voor de ruggen van de medewerkers. Vandaar dat het idee ontstond om een douche-bed aan te schaffen voor Topoli. Het idee daarvoor sloeg ook aan bij de directie van Topoli en in Bulgarije werd een aanzienlijk bedrag uitgetrokken om voor de 10 tehuizen van de organisatie douchebedden aan te schaffen. Omdat de bedden echter niet te koop zijn in Bulgarije werd de stedenband Dordrecht-Varna gevraagd te helpen bij de aanschaf van de bedden. Al snel bleek het onmogelijk om nieuwe douchebedden te kopen, omdat € 6.500 per stuk veel te duur is voor een kleine Bulgaarse organisatie. Vandaar dat we nu op zoek zijn naar 10 tweedehands douchebedden. Twee hebben we intussen gevonden en de rest gaat volgen.

De veiling
De prints van 50 bij 70 cm worden nog één keer geëxposeerd en daarna op 4 oktober geveild door burgemeester Kolff. De veiling is ook online te volgen via “MS-teams”. De online-volgers kunnen zich aanmelden via jpeters@dordrechtvarna.nl. Online bieden kan vanaf 23 september online op www.dordrechtvarna.nl, via de button “veiling komiks”. Via de QR-code rechts kom je direct in de veiling.