Drie Dordtenaren hebben zich aangemeld als deelnemer voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson (RTL5). Nu hebben ze stemmen nodig om kans te maken op daadwerkelijke deelname.

DORDRECHT. Voor velen is het de ultieme droom: meedoen aan de populaire exotische spelshow ‘Expeditie Robinson’. Vier onbekende Nederlanders mogen de komende editie meedoen. Enkele Dordtenaren doen ook een poging opvolger te worden van de vorige winnaar: ‘Boerin’ Bertie Steur.

Nick la Gija, Luiza den Boer en Mark Bakker proberen een plekje te krijgen in de populaire spelshow. Daarvoor hebben ze een filmpje gemaakt, waarin ze iets vertellen over zichzelf terwijl ze op een paal staan. Dat laatste was een eis van het programma. Wie niet op een paal staat, doet sowieso niet mee.

Bij Expeditie Robinson worden deelnemers gedropt op een verder onbewoond eiland. De deelnemers moeten zien te overleven. Door spelletjes te winnen, kunnen iets krijgen dat hun verblijf makkelijker maakt. Bijvoorbeeld eten.

Slechts een klein deel van de mensen die zich hebben aangemeld, mogen meedoen. De drie Dordtenaren moeten nu zoveel mogelijk stemmen zien te halen om in de race te blijven voor deelname. Als ze daadwerkelijk mee mogen doen, zitten ze straks vijf weken lang op een eiland. De opnames zijn deze zomer. Het programma wordt in het najaar uitgezonden op RTL5.

Het programma is veelbekeken en veelbesproken. Bij de laatste edities mochten zestien min of meer bekende Nederlanders strijden om de titel op een tropisch eiland. Het spel is een combinatie van survival, proeven en zorgen dat je niet door anderen wordt weggestemd.

PROMO Nick La Gije:
https://www.youtube.com/watch?v=yJoDdiSUrNY

PROMO Luiza den Boer:
https://www.youtube.com/watch?v=HqoqJXa9Oks