Masja Ottenheim is Dordtenaar van het jaar 2018. Je hebt een soort kloppend hart van de binnenstad gemaakt’’, zei presentator Kees Thies.

DORDRECHT. Dagblad AD/ De Dordtenaar heeft uit de top 10 genomineerden voor de verkiezing Dordtenaar van het jaar gekozen voor Masja Ottenheim.

Masja Ottenheim, Dordtenaar van het jaar 2018. De mede-oprichter van stichting DOOR was even sprakeloos toen zij haar naam hoorde. Foto: Rene Kerkhoven.

AD/ De Dordtenaar gaf allereerst mensen de gelegenheid om Dordtenaren te nomineren.

Genomineerden: Dennis van Buuren, Suzan de Groot, Peter Paul van der Hout, Brian & Dianne Jelier, Leo Kroonen, Jannie Bozuwa, Mignon Nusteling, Masja Ottenheim, Marianne Nobel (Noble) en Geert ter Steeg.

De jury, bestaande uit de winnaar van vorig jaar, Robert Vreugdenhil, Gerben Baaij van Dordrecht Marketing en de plaatsvervangend nieuwschef Ilse van Driel van organiserende krant AD/ De Dordtenaar. De jury is onwetend van het aantal stemmen per deelnemer en maakt een keuze op basis van wat zij belangrijke criteria vinden. De beide uitslagen: die van het publiek dus en die van de jury worden bij elkaar opgeteld en dat leidt tot de uiteindelijke uitslag.

Leo Kroonen
Leo Kroonen. Bron: archieffoto
De nummer twee is Leo Kroonen, beheerder van Facebookpagina ‘t Dordrecht van toen.

,,Omdat hij ’t Dordrecht van toen’ heeft opgericht en hiermee veel Dordtenaren een plezier heeft gedaan en nog steeds doet!’’, vindt een stadgenoot.

 

Presentator Kees Thies met derde prijs winnaar Dennis van Buuren. Foto: Rene Kerkhoven

De nummer drie is horeca-ondernemer Dennis van Buuren van Visser’s Poffertjes, en die de al jaren leegstaande tapas-bar Miró nieuw leven in blaast. De nieuwe zaak gaat begin 2019 open. Verder is Van Buren één van de aanjagers van een Dordtse herdenkingsmunt.

Dordrecht werd tot nu toe vier keer gekoppeld aan een Dordtenaar van het jaar volgens het model van de krant AD/ De Dordtenaar.

Vier keer eerder werd de verkiezing Dordtenaar van het jaar gehouden. Eerdere winnaars waren Robert Vreugdenhil (2017), Piet de Meer (2016), Lydia de Paus (2015) en Marco Boogers (2014).