DORDRECHT.  In de zaak van de 10-jarige Diego gaat de politie vanwege ‘meerdere omstandigheden’ uit van een niet-natuurlijke dood, maar ze kon vanmiddag nog niet bevestigen dat het om een misdrijf gaat. Familie deed dat wel, melden de media. De vader van het jongetje is gearresteerd.

Woensdagochtend om 06.00 uur meldde de 37-jarige vader S. zelf aan de politie dat hij zijn 10-jarige zoon levenloos had gevonden in zijn huis aan de Jan Vethkade in Oud-Krispijn. De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor Diego doen. De politie zette de omgeving af en startte direct na de vondst van Diego een uitvoerig onderzoek in het huis. Kort erna meldde de politie dat er sprake was van een ‘niet-natuurlijke dood’. De vader leefde gescheiden van de moeder. Ze hadden samen een zoon en een dochter. Ruim een dag later kan een woordvoerder nog niet bevestigen dat het om een misdrijf gaat. “We hebben getuigen gehoord, buurtonderzoek verricht en moeten nu de uitslag van het onderzoek op het lichaam afwachten.”

De vader speelde sinds dit jaar bij voetbalclub GSC/ODS. Eerder voetbalde hij bij voetbalvereniging Wieldrecht, waar begin vorig jaar ook Diego speelde. Vv Wieldrecht, de club waar Diego voetbalde, organiseert vrijdagavond in haar clubhuis in Dordrecht een inloopavond voor de leden ter nagedachtenis aan de jongen. Er ligt een condoleanceregister en er zijn professionals van de politie die eventueel ondersteuning kunnen geven aan mensen die daar behoefte aan hebben, aldus de vereniging.

De familie van de overleden Diego organiseert dit weekend in de wijk Oud-Krispijn  een stille tocht ter nagedachtenis aan de jongen.

Aan mensen die meelopen wordt gevraagd een rode of witte ballon mee te nemen. Het zijn de kleuren van Diego’s favoriete voetbalclub. ,,Hij was gek van Feyenoord”, aldus een woordvoerder van de familie. Het is nog niet duidelijk of de tocht zaterdag of zondag plaatsvindt. Daarover wordt nog overlegd met de gemeente.

Waarnemend burgemeester Peter van der Velden die gisteren begon in zijn nieuwe functie leeft mee met de nabestaanden van de overleden 10-jarige Diego.