DeetosSnel wint ruim van Tempo

DORDRECHT.  Met 32-24 won DeetosSnel van een van de best verdedigende ploegen van de hoofdklasse, Tempo uit Alphen aan de Rijn.

DeetosSnel was, op een paar minuten in het begin na, de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend met 32-24. De oud-Korfbal League-club was zeer trefzeker, bijna alle schotkansen gingen erin. Op een gegeven moment stond DeetosSnel op tien treffers voorsprong. Tempo heeft al maanden problemen om doelpunten te maken en scoort veel minder treffers dan andere seizoenen.

Jimin de Vries liet al met een raak schot na 12 seconden zien dat er voor de gasten weinig te halen viel in Dordrecht. Toch leek Tempo daar niet nerveus van te worden, want in de erop volgende aanval bleek Yoran Marck ook slechts twaalf seconden nodig te hebben om te scoren. Dit kon wel eens een doelpuntrijk spektakel worden….Tot aan de 5-5 (via negen verschillende spelers!) in de vijfde minuut, alleszins een aardig gemiddelde!, bleef het gelijk opgaan. Daarna nam DeetosSnel het heft stevig in handen. Bij een stand van 8-5 na negen minuten voelde Tempo-coach Jessica Zeevaart zich genoodzaakt al een time-out te nemen, want de thuisploeg was echt op stoom gekomen. Erg viel hielp dat niet, want in de 17e minuut was het al 11-6 voor de roodwitten.

Op dat moment mocht Jelle Steenbeek zijn opwachting maken. Hij kwam in de ploeg voor Yoran Marck. En hij scoorde met een schot direct de 11-7. DeetosSnel was echter gewaarschuwd en het scoorde de resterende minuten van de eerste helft goed mee. De ploegen gingen rusten met een stand van 14-10. Dat werd al snel gecorrigeerd tot 14-11, want de rake vrije bal van Jelle Steenbeek die na het rustsignaal leek te vallen werd alsnog terecht goedgekeurd.

De thuisploeg kwam wederom messcherp uit de kleedkamer. Jimin de Vries en Nout van der Wal, die sowieso scorend lekker op dreef was, zorgden in de eerste minuut na rust al voor een geruststellend gat: 16-11. Björn van Rosmalen werd vervolgens prima vrijgespeeld door Nout van der Wal wat de 17-11 opleverde. In de zesde minuut na rust was DeetosSnel al uitgelopen naar 20-12. Dit leek het signaal voor Tempo om nog een keer de rug te rechten en het wist dan ook in twee minuten drie maal te scoren via twee keer Jelle Steenbeek en Yoran Marck, die iets na rust weer in de ploeg was gekomen voor Martin Steenbeek. DeetosSnel-coach Damien Folkerts nam op dat moment een time-out om het ritme van de uitploeg even te breken en dit had direct resultaat. Fenna van Lee-Zwang scoorde direct de 21-15 en nadat Jordan de Vogelaere even later een strafworp voor Laura van der Linden verzilverde, was de wedstrijd gelopen. Het verschil liep langzaam op naar tien.

Met nog vier minuten op de klok en bij een stand van 30-20 (binnengeschoten door Brett Zuijdwegt) gingen Björn van Rosmalen en Nout van der Wal naar de kant ten faveure van Mats van Gemert en Wessel van Nes. De laatste schoot zijn eerste schot er direct in, want door de ‘DeetosSnel-hooligans’ ten zeerste werd gewaardeerd. De laatste minuten waren ook nog erg productief, zodat uiteindelijk werd afgesloten met 32-24.

Door deze overwinning van DeetosSnel en het gelijke spel tussen Sporting Delta en Top staan deze drie ploegen nu gezamenlijk op de tweede plaats. Maar door de overwinning van KVS/Maritiem op Oranje Wit is het verschil tussen een play-off plaats en een degradatieplaats slechts 2 punten! Kortom, alles is mogelijk in deze poule. Volgende week ontvangt DeetosSnel stadsgenoot Oranje Wit. En ondanks dat zij in zwaar verkeren, laten de afgelopen weken zien dat Oranje Wit heel vaak dichtbij punten is…Wil DeetosSnel meedoen om de tweede plaats en tegelijkertijd afstand nemen van de degradatieplaatsen dan moet er gewonnen worden.

Doelpuntenmakers DeetosSnel: Björn van Rosmalen 7, Nout van der Wal 6, Brett Zuijdwegt 5, Jimin de Vries 4, Jordan de Vogelaere 4, Maureen Oudman 3, Fenna van Lee-Zwang 2, Wessel van Nes 1.
Doelpuntenmakers Tempo: Jelle Steenbeek 7, Yoran Marck 5, Edwin van der Weijde 4, Martin Steenbeek 3, Janke Broeksma 1, Jamie Grasmeijer 1, Marjolein vonk 1, Rosanne Wolvers 1, Bram de Graaff 1

Redactie: Marcel Roos

De Hoofdklasse B is zeer spannend. De nummers twee tot en met zeven staan op twee punten van elkaar.

Een belangrijke wedstrijd in de Hoofdklasse B.
DeetosSnel ontving Tempo waarmee het in punten gelijkstond. Na het verlies in Scheveningen was het zaak om de rug te rechten en weer punten te pakken.