Dat de restricties versoepeld zijn, is in onze stad goed te merken. Afgelopen weekend bewees dat onze stad door creatieve makers weer tot bloei is gebracht. Voor wie zijn ogen en oren de kost geeft, was er afgelopen weekend weer genoeg te doen. Het begon Donderdag met de viering van Keti Koti in The Movies en Door. Daarover plaats ik later een artikel op dit platform.

Dat de bibliotheek veel meer is dan een plek waar je een boek kunt lenen, studeren of een tijdschrift lezen is ondertussen meer dan zichtbaar in onze stad. De programmeurs Jaime Quant en Viona Versluis weten ons steeds weer te verrassen met activiteiten die je niet van de Bieb zou verwachten.

Die reputatie maken ze ook waar met het evenement wat ze samen met Door voor deze zomer hebben bedacht. In de tijd van Podcast, Teams meetings en online evenementen gaan ze terug naar de oorsprong. Een kampvuur, singer songwriter en een verteller brengen je deze zomer iedere vrijdagavond, nostalgie in een nieuw jasje.

Afgelopen 2 juli was de eerste avond, het was een groot succes. Singer songwriter van dienst was Ed van Dijk, alsof dat niet genoeg was nam hij ook nog vrienden Ailig en Mariëlle Lunenburg mee. Het begon met een mooie kleinkunst improvisatie van Ed en Mariëlle. Deze avond waren er twee vertellers. Avonturiers Mick van Zadelhoff en Bob Rekelhof, twee vrienden die geweldige avonturen beleven, zoals samen naar Turkije fietsen. Oh ja ‘kennen jullie die grap van Bob en Mick die naar India gingen fietsen’? Deze uitspraak kwam regelmatig terug tijdens hun verhalen. Tot dusver moet ik jullie het antwoord schuldig blijven of zal het antwoord toch zijn, ‘die gingen niet’? Mick vertelde geweldige verhalen over zijn reis naar Oekraïne met zijn Russische vriendin tijdens het WK voetbal en Bob, tja wie Bob kent weet dat het een eerste klas verteller is, maar wat nou precies de clue was? Tot ieders verrassing, tenminste wel de mijne, bleek Bob ook nog een zeer getalenteerd rapper te zijn. Tijdens een spontane actie met gitarist Ailig bracht hij een bijna aan Rude Boy van Urban Dance Squad herinnerende act ten tonele. Het was een bijzonder ontspannen avond rond het kampvuur, waar de gehele avond kinderen en volwassenen marshmallows zaten te roosteren genietend van deze prachtige uitverkochte avond, waar ik zeker weer bij wil zijn volgende keer. Wil jij er ook bij zijn, klik dan op deze link, Kampvuur sessies.