Naar aanleiding van diverse onderzoeken, willen organisaties en personen uit de Dordtse cultuursector een dialoog met de gemeente aangaan over het culturele leven.

Het gaat goed met Dordrecht: de stad is veiliger en o.a. met de buitenterassen aantrekkelijker dan ooit tevoren. Er is veel vraag naar vastgoed en ook toeristen weten de stad tegenwoordig te vinden. Uitgaansleven in Dordrecht is echter door het coronatijdperk op sterven na dood. Dit zien we terug in veel aspecten van de stad.

Het Dordtse culturele leven komt niet op gang. Nu jonge krachten het tij willen keren ligt alles door corona op slot. Dordrecht wil en verdient beter.

Hoe kan de gemeente haar ambities voor een bruisende, inclusieve en eerlijke kunst- en cultuursector waarmaken? Zonder investeringen geen bloeiende cultuurstad. Zoek naar maatwerk dát is mijn devies.

Vanaf januari begint de verdeling van de cultuurgelden voor 2021-2024. Een van de aanbevelingen hiervoor was: meer aandacht voor kleine initiatieven. In aanloop naar deze nieuwe verdeling van het cultuurgeld over Dordtse organisaties en makers, verschenen verschillende adviesrapporten.