[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/1062166069″ params=”color=a0aabc&hide_related=true&show_comments=false&show_teaser=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

In het kader van 800 jaar Dordrecht gaat AD-columnist Kees Thies met diverse prominente Dordtenaren ‘aan de wandel’ op verschillende plekken in de stad.

Met Cathy Kroon is het altijd gezellig kletsen. Maar dát wist Kees Thies al want de twee zijn oude bekenden in het lokale journaille.

Cathy Kroon schreef in haar leven diverse boeken, waaronder een spannende serie over de in Dordrecht actieve (maar wél fictieve) politierechercheur Rick Benson… een beetje de inspecteur De Cock van Dordt, zeg maar.

Een wandeling met Cathy, zo ondervond Thies, is naast gezellig toch ook behoorlijk leerzaam. Cathy schreef namelijk ook nog eens twee prachtboeken over bekende en verdwenen Dordtse winkels uit de jaren vijftig en daardoor wordt de wandeling die de twee onder meer door de Vriesestraat én over de Voorstraat leidt, toch ook een beetje een speurtocht door memory lane.

Meer over Caty: catykroon.nl

Voor de wandelroute + meer afleveringen: hetbewoondeeiland.nl