Oscar Bakker. Foto: Via Cultura.

BEKIJK HIER DE FILM (via digitale TV, tablet/ laptop, smartphone)

“Armoede ingaan is het grootste probleem. In armoede leven, daar is mee te dealen”. Oscar Bakker had ooit goede functies bij ÁBN AMRO. Hij leeft inmiddels alweer jaren van een bijstandsuitkering. Gelukkig heeft hij een huurhuisje. Daarvoor was hij ook enige tijd dakloos. Hij wil geen schulden. Daar kan hij niet tegen. Dus daar doet hij alles voor.
Het ‘huisje’ was zijn weg omhoog. Zonder hulp. Zonder regelingen die hij moet terugbetalen. Hij voelt zich niet arm. Wat wel heel belangrijk is, is dat je perspectief hebt. Zijn luxe is het krantenabonnement. Da’s duur, maar hij vindt het leuk. Het is “roeien met de riemen die er wél zijn.” Een gesprek met een man die diepe dalen heeft gekend in zijn leven, maar die heeft geknokt. Perspectief. Het sleutelwoord. En de kracht om op te krabbelen.
Dordrecht is actief in het bestrijden van armoede. Dat doet ze samen met inwoners. De film is onderdeel van het project ‘Blikken zonder blozen’, een reeks van minidocumentaires en talkshows geïnitieerd door Platform tegen armoede en Stichting Via Cultura in opdracht van Gemeente Dordrecht.